Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tartása

1. Soha ne hagyjuk, hogy kutyánk bepiszkítsa az útburkolatot - vigyük egy félreeső helyre, szedjük össze az ürüléket, és vagy WC-be, vagy egy erre kijelölt szemetesbe dobjuk. Otthon szoktassuk a kutyánkat a kert egyik sarkába, hogy ne keljen mindig a lábunk elé nézni.


2. Ugyan a parkok és a vízpartok nagyon jó helyek a kutya testmozgására, azért próbáljuk meg a kutyánkat visszafogni. Több szülő nem szereti, ha kutya van a játszóterek közelében, és kevesen szeretik, ha egy vizes kutya lefröcsköli őket vagy gyerekeiket a parton.


3. Soha ne vigyük póráz nélkül sétáltatni kutyánkat. Ha a forgalom látható, akár csak a távolban is, túl veszélyes szabadon hagyni a kutyánkat. Még az erdős vidékeken is, ahol a kutya szabadon futkározhat, lovaglók, kisgyerekek útjába kerülhet, ezért a póráz igen hasznos lehet. Vigyünk magunkkal finomságokat, amikkel "megvesztegethetjük" őket. Adjunk nekik egy falatot, amikor eleresztjük a pórázról, és még egyet, ha hívásra visszajön.


4. Soha ne hagyjuk kutyánkat szellőzés nélküli az autóban!!


5. Ne felejtsük el, hogy nem mindenki szereti annyira kutyánkat, mint mi. Vannak, akik a legkülönfélébb okokból félnek a kutyáktól - egy figyelmes kutyatulajdonosnak tiszteletben kell tartania ezt.